קורות חיים חייל משוחרר
צרו עימנו קשר
השתחררתם מהצבא? מברוק! אם, כמו הרבה מהחיילים המשוחררים, אתם מתכוונים למצוא עכשיו עבודה לחיילים משוחררים כדי לחסוך כסף לטיול הגדול, ללימודים או לכל דבר אחר, כדאי שתדעו איך לכתוב קורות חיים המתאימים לחיילים משוחררים.
במאמר זה תמצאו את כל המידע שיאפשר לכם לכתוב את המסמך שייצג אתכם בצורה חיובית ובולטת במקומות העבודה הפוטנציאליים שלכם.
קורות חיים חייל משוחרר
כשכותבים קורות חיים חשוב לדעת מה המטרה, כי כשיודעים מהי, יודעים גם איך להשיג אותה. במקרה זה המטרה ברורה: לבלוט מעל עשרות ואולי מאות המסמכים שמגיעים אל מחלקת משאבי אנוש במקומות העבודה השונים ולגרום לנציג/ת המחלקה ליצור קשר דווקא אתכם. איך עושים את זה? הנה לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם להגיע אל היעד הנכסף – זימון לראיון עבודה:
כותבים קצר – את מסמך קורות החיים שאתם כותבים, כתבו כמה שיותר קצר. נציגי מחלקת משאבי אנוש עוברים על כל כך הרבה מסמכים ביום, ולכן קורות החיים שלכם צריכים להיות ממוקדים וענייניים. הם רוצים לראות בתוך מספר שניות אם אתם יכולים להתאים למשרה המוצעת. אז גם אם יש באמתחתכם הרבה מה לספר – זה לא הזמן והמקום. שמרו את הסיפורים ואת התיאורים לשלב הריאיון ובמסמך ציינו בנקודות או בפסקאות קצרות את כל מה שיש לכם להציע. מה זה קצר? רצוי שהמסמך לא יעלה על עמוד A4 אחד.
כותבים ברור – נסו להיות כמה שיותר ברורים. בחרו במילים מדויקות ובניסוחים תקינים, שיתרמו רבות לאופן שבו יתייחסו למסמך ששלחתם. מסמך שייכתב ברישול – כנראה שההתייחסות אליו תהיה בהתאם. חלקו את המסמך שלכם לפסקאות, כאשר כל פסקה מתחילה בכותרת ומתייחסת לנושא מסוים: כותרת שכוללת את שמכם המלא (קורות חיים – ישראל ישראלי), פרטים אישיים (שם מלא, כתובת, מספרי טלפון, דוא"ל), השכלה, שירות צבאי, ניסיון תעסוקתי (כולל התפקידים שמילאתם בצבא), שפות (לציין אם זו שפת אם) וכישורים מיוחדים (יכולת ניהול גבוהה, יחסי אנוש טובים וכד').
כותבים אמת – נכון, כאזרחים שרק עכשיו השתחררו מהצבא, סביר להניח שאין לכם ניסיון תעסוקתי רב. אל דאגה – האנשים שעוברים על המסמך מודעים לזה והם לא מצפים שכאנשים בני 22-21 יהיה לכם רפרטואר מקצועי מדן ועד אילת. לכן, בפסקת התיאור של הניסיון המקצועי שלכם, אל תמציאו עבודות ומקצועות שלא היו ולא נבראו בעברכם. ציינו במה עבדתם לפני הצבא ופרטו את התפקידים שמילאתם בצבא. אולי זה יפתיע אתכם, אבל למי שכחייל ניהל את המרפאה והיה אחראי על ניהול מלאי התרופות וגם למי שהייתה פקידה פלוגתית ודאגה לתנאי השירות של החיילים יש בהחלט הרבה מה להציע בשוק העבודה.
מדגישים את היתרונות המתאימים למשרה – כשכותבים קורות חיים, בין אם אתם מגישים אותם לצורכי קבלה לעבודה מועדפת ובין אם לאו, חשוב להדגיש את תכונות האופי ואת התפקידים שביצעתם בצבא שיש להם קשר ישיר למשרה המוצעת. כך למשל, אם אתם מגישים מועמדות למשרת אחראי/ת משמרת בחנות / בית קפה, הדגישו את המוטיבציה הגבוהה שלכם, את התפקידים שדרשו מכם לנהל אנשים ו/או ציוד וכמובן – את יכולת הלמידה הגבוהה שלכם שהיא תנאי חשוב לקבלה לעבודה. רוצים לקצר ולייעל תהליכים? היכנסו למחולל קורות החיים שלנו לכתיבת קורות חיים חינם.
נותנים לעוד מישהו לקרוא – לאחר שסיימתם לכתוב את המסמך, חשוב מאוד שתבקשו מאדם נוסף לעבור עליו. לפעמים כשאנחנו כותבים אנחנו לא שמים לב לשגיאות כתיב, לניסוחים לקויים או לפרטים שהשמטנו, ואדם אחר שקורא את הדברים יוכל להעיר את תשומת ליבנו לכך. אם יש לכם אפשרות – תנו את המסמך ליותר מאדם אחד, וכך תבטיחו שהוא יגיע ליעדו כשהוא כתוב הכי טוב שרק אפשר.
זהו, סיימתם לכתוב את המסמך שנקרא "קורות חיים", בדקתם שהוא כתוב היטב ושיגרתם אותו למקום העבודה המיוחל ו/או לחברת כוח האדם. עכשיו מגיע החלק הקשה באמת – ההמתנה. לא פשוט להמתין לתשובה, אבל זה חלק בלתי נפרד מהתהליך. אז היאזרו בסבלנות ותמיד תזכרו, שיש הרבה משרות בים. אם כתבתם את קורות החיים שלכם בצורה נכונה – לבטח תתקבלו למשרה שתתאים להעדפותיכם ולכישוריכם. בהצלחה!