טיפים למציאת עבודה - עשרת הדיברות
צרו עימנו קשר
בימינו, תהליך חיפוש עבודה מתרחש מספר פעמים בחייו של אדם, עקב שינוי מקצועי, חברות שנסגרות, מקצועות שנעלמים מהשוק או לאחר שחרור מהצבא וחיפוש משרה ראשונית בשוק העבודה.
מחפש עבודה לחיילים משוחררים? פוטרת מהעבודה? החלטת לפתוח בקריירה חדשה? אם גם אתם מחפשים עבודה, חשוב לדעת כי חיפוש עבודה הינו עבודה בפני עצמה ויש להשקיע בכך זמן. הכנו עבורכם עשרה טיפים למציאת עבודה שאם תקפידו עליהם, הם ייסעו לחיפוש העבודה שלכם להניב תוצאות מהירות ואפקטיביות:
עשרת הטיפים למציאת עבודה
מומלץ להפיץ את קורות החיים במספר אמצעים
חברות השמה, אתרי דרושים ורשתות חברתיות. מומלץ גם לעדכן חברים ובני משפחה שאתם מחפשים עבודה, כגורמים המכירים אתכם היטב, מדובר באמצעי שיכול לשווק אתכם בצורה הטובה ביותר ולהוות מקור מצוין למציאת עבודה. כראוי למאה ה-21, ניתן ורצוי גם להשתמש ברשתות חברתיות. יחד עם זאת, יש להתייחס לעובדה כי מעסיקים רבים, אמנם באופן בלתי פורמאלי, צופים בעמודים האישיים של המועמד ברשתות החברתיות על מנת לקבל עליו מידע. חשוב להיות מודע לעניין, לעבור על הגדרות הפרטיות ובמידת הצורך מומלץ להסיר מידע שעלול ליצור עליך רושם שלילי כלשהו.
חיפוש עבודה
קורות החיים שלך הם הכלי השיווקי שלך. כתוב אותם על פי הכללים המקובלים, על מנת שישכנעו את הקוראים, חברת השמה או הממונה הישיר מטעם מקום העבודה אליו פנית, להזמין אותך לראיון אישי. אנו מזמינים אתכם להיעזר במחולל קורות החיים שלנו לכתיבת קורות חיים חינם; המחולל כולל את כל הפרטים הרלוונטיים שיש למלא בקורות החיים ויסכם את פרטיכם האישיים וניסיונכם המקצועי והתעסוקתי באופן מסודר ותמציתי.
(ניתן להיעזר ב"טיפים לכתיבת קורות חיים").
זמינות
לאחר שליחת קורות החיים, צפו לטלפונים והקפידו על זמינות! רוב המעסיקים הפוטנציאליים פונים למועמדים הרלוונטיים במהלך שעות היום, הקפידו לענות לטלפונים ולהקשיב להודעות במשיבון בתדירות גבוהה.
קשב וריכוז
במהלך הראיון הטלפוני, הקפידו על ריכוז, קשב ומיקוד לתפקיד בו הנכם מעוניינים. הצטיידו תמיד בדף ובכלי כתיבה לצורך רישום פרטי הראיון. במידה וקיבלתם שיחה בזמן לא נוח או שאתם נמצא במקום רועש, עדיף להסביר זאת למראיין ולבקש לחזור אליו בעוד מספר דקות. אל תשכחו כי לתפקיד בו אתם מעוניינים יש עוד מספר מועמדים! הקפידו לחזור אל המעסיק בהקדם. זכרו, הראיון הטלפוני הוא כרטיס הביקור שלכם! הקפידו להיות ממוקדים ותמציתיים.
סדר וארגון
זומנתם לראיון עבודה? יש לארגן את כל הראיונות אליהם זומנתם בצורה מסודרת. ניתן לנהל יומן עם פירוט מלא של תאריכי הראיונות, מיקום וכמובן שם הארגון והתפקיד.
הכר את המעסיק
בטרם הגיעך לראיון "דע/י לאן אתה הולך"- השתמש/י באינטרנט ובאתר החברה (במידה ויש) על מנת לקבל מידע על הארגון ועל התפקיד אליו את/ה פונה. כמו כן, ברר/י דרכי הגעה ואפשרויות חניה במקום הראיון.
הקפידו על לבוש ייצוגי
מומלץ להגיע מספר דקות לפני תחילת הראיון, זהו זמן בו תוכלו להתארגן בנוחות, לחוש את האווירה ולהכיר את הסביבה ואת שאר העובדים. בטרם הכניסה לראיון, כבו את הטלפון והניחו אותו בתיק או בכיס ולא על שולחן המראיין.
הכינו את עצמכם לשאלות שכיחות
הפגינו בקיאות בקורות החיים והכינו תשובות לשאלות בנוגע לסיבות שבגינן עזבתם את מקומות העבודה האחרונים שלכם. הכינו שמות ממליצים, וודאו כי אותם ממליצים אכן יתנו המלצה חיובית. במהלך הראיון הקפידו לענות על השאלות שנשאלת בתשובות ממוקדות. בסיום הראיון, הודו למראיין על זמנו ולחצו את ידו.
זכרו, תהליך חיפוש העבודה עלול לקחת זמן. בזמן ההמתנה לתשובה לגבי המשך תהליך, כדאי להמשיך ולפנות למקומות נוספים ולגשת לראיונות עבודה אחרים. בהצלחה!